Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Rhovac fastställer villkoren i aviserad företrädesemissionen av konvertibler

Forskningsbolaget Rhovacs styrelsen har nu beslutat om villkoren i den tidigare aviserade företrädesemissionen av konvertibler. Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget kommer vid full teckning att tillföras 25 miljoner kronor före emissionskostnader på 1 miljon kronor. Emissionen är garanterad i sin helhet av Rhovacs största aktieägare M2 Asset Management.

Konvertiblerna tecknas i units till ett pris om 80 kronor per unit. Varje unit består av två konvertibler. Nominell kurs är därmed 40 kronor per konvertibel. En aktie ger en uniträtt. 61 uniträtter ger rätt att teckna en unit.

Sista dag för handel i aktien inklusive uniträtt är den 9 mars och aktien handlas exklusive uniträtt den 10 mars. Teckningstiden löper från 17 mars till 31 mars och handel med uniträtter sker den 17 mars till 28 mars.

Konvertiberlerna kan utnyttjas för att teckna aktier i bolaget mellan den 15 juni till 15 juli. I det fall hela lånet ej konverterats ska återbetalning av lånet samt ränta ske senast den 11 april 2023. Konvertiblerna löper med en årlig ränta om tio procent.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om CHOSA Oncology

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien CHOSA Oncology

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt