Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Renewable Ventures förvärvar försvarsbolaget Astor Technologies

Investeringsbolaget Renewable Ventures, RVN, förvärvar nordiska försvarskoncernen Astor Technologies till ett marknadsvärde av cirka 67,5 miljoner kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Betalning sker genom nyemitterade aktier i RVN:s dotterbolag Renewable Ventures Nordic 2. Värderingen efter emissionen landar på 75 miljoner kronor.

Astor har idag två affärsområden, radarstörning och kompositkomponenter, och kom under första halvåret 2022 att omsätta 33,8 miljoner kronor med ett resultat före skatt på 2,5 miljoner kronor.

"Astor är ett högteknologiskt bolag inom försvarsindustrin med goda tillväxtmöjligheter de kommande åren. I affärsområdet Kompositkomponenter har Astor sett en stabil och lönsam tillväxt under de senaste åren. I Astors andra affärsområde Radarstörning representerar det nya systemet Astor IV en betydande potential. Vi är övertygade om att Astor kommer att kunna skapa aktieägarvärde i noterad miljö", säger Marcus Bonsib, vd för RVN.

Transaktionen väntas bli slutförd under fjärde kvartalet.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Renewable Ventures

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Renewable Ventures

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt