Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Redwood Pharma slutför rekryteringen till klinisk studie med RP501 mot ögontorrhet

Forskningsbolaget Redwood Pharma har nu avslutat rekryteringen och den sista personen har inkluderats i den kliniska studien för RP501, bolagets medicintekniska egenvårdsprodukt som utvecklas för behandling av ögontorrhet. Top line-resultaten från studien förväntas kunna presenteras i slutet av det andra kvartalet 2023. Det framgår av ett pressmeddelande.

I studien utvärderas behandlingens säkerhet, tolerabilitet och effekt hos personer som lider av ögontorrhet, med eller utan användning av kontaktlinser. Studien består av två grupper, utan eller med kontaktlinser och patienterna har behandlats under 90 respektive 30 dagar. Studieresultaten kommer att ligga till grund för Redwood Pharmas ansökan om CE-märkning hos ett anmält organ, notified body.

- Rekryteringen till studien har nu framgångsrikt avslutats i linje med den tidsplan som vi tidigare har kommunicerat. Nu arbetar vi målinriktat för att gå vidare med vår innovativa behandling av ögontorrhet, RP501, mot en marknadslansering så att vi kan börja generera intäkter till bolaget, kommenterar Martin Vidaeus, vd för Redwood Pharma.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Redwood Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Redwood Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt