Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Recyctec

Recyctec rapporterar oförändrad omsättning men minskar rörelseresultat under tredje kvartalet

Miljöteknikbolaget Recyctec redovisar små förändringar av sitt resultat.

Omsättningen uppgick till 3,3 miljoner kronor (3,3).

Rörelseresultatet blev -2,5 miljoner kronor (-0,1). Resultatet före skatt var -2,6 miljoner kronor (-0,2). Resultatet efter skatt blev -2,6 miljoner kronor (-0,2). Resultat per aktie hamnade på -0,65 kronor (-0,05). I föregående års siffror finns det en engångseffekt om 2,8 miljoner kronor kopplat till slutgiltig reglering av EU-bidrag.

"Bolaget ser en fortsatt stark utveckling på översta raden i resultaträkningen, vilket är glädjande. Givet att de nyligen tecknade avtalen inte är i närheten av sin fulla potential – samt att ytterligare dialoger förs, så ser bolaget stark potential till ytterligare tillväxt där. Mindre positivt är den generella kostnadsutvecklingen som skett under kvartalet", uppger vd Andreas Cederborg och fortsätter.
"Inledande höga energipriser från förra året, samt skenande kostnader för övriga insatsvaror i skuggan av Rysslands invasion av Ukraina har varit negativt för bolaget. Bolaget har starkt kostnadsfokus, och bolagets övriga externa kostnader har sjunkit i linje med förväntan. Personalkostnaderna har sjunkit något som aviserat."

Omvärlden har främst fått effekt på kostnadssidan.

"Turbulensen i vår omvärld påverkas oss fortsatt, primärt i påtagliga kostnadsökningar. Bolaget är fortsatt inte påverkat operativt av denna turbulens än så länge", uppger Recyctec-chefen.

Företaget har starkt fokus på försäljning.

"Arbetet har fortsatt oförtrutet under kvartalet, med både bearbetning av slutkunder, utbildning av personal hos Ahlsell, samt möten med offentliga aktörer för ökad kravställning om återvunnen glykol. Detta arbete har fortsatt under kvartalet, och kommer att vara bolagets huvudsakliga fokus för resten av året. Som bolaget tidigare meddelat har bolaget primärt inte ett kapacitetsproblem – anläggningen har tillräcklig produktionskapacitet – utmaningen ligger i att få all volym såld så som EarthCare", uppger Cederborg.


Recyctec, MkrQ3-2022Q3-2021Förändring
Nettoomsättning3,33,30,0%
Rörelseresultat-2,5-0,1
Resultat före skatt-2,6-0,2
Nettoresultat-2,6-0,2
Resultat per aktie, kronor-0,65-0,05


http://media.finwire.com/media/FWS007D177-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Recyctec

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Recyctec

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt