Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ratos lägger bud på Semcon för 157 kronor aktien - utmanar Etteplan (uppdatering)

(Uppdateringen gäller tillägg av de 5 sista styckena)

Bolagsgruppen Ratos har lagt ett rekommenderat kontanterbjudande om 157 kronor per aktie på Semcon. Det motsvarar ett totalbelopp på cirka 2,77 miljarder kronor. Det framgår av ett pressmeddelande.

Genom sitt bud utmanar Ratos Etteplan som tidigare lagt ett bud på Semcon värt 149 kronor per aktie. Enligt Ratos innebär deras bud en premie gentemot Etteplans bud på 5,4 procent samt 6,2 procent jämfört med Semcons stängningskurs den 23 september.

Enligt Ratos vd Jonas Wiström är det eventuella förvärvet av Semcon en långsiktig investering som är ett steg i att göra Ratos mer homogen.

"Vi har följt Semcon under en längre tid och är imponerade över medarbetarnas kompetens och bolagets utveckling de senaste åren. Semcon har genomgått betydande strukturella förändringar och är idag ett mer lönsamt och diversifierat företag. Vi tilltalas av Semcons erbjudande och starka varumärke", säger Wiström.

Vidare uppger Ratos att man inte ska göra några nedskärningar i Semcons personal eller organisatoriska förändringar. Semcon väntas även behålla sitt företagsnamn och förbli ett fristående bolag med huvudkontor i Göteborg.

I ett uttalande skriver Semcons styrelse att man rekommenderar sina aktieägare att acceptera budet från Ratos. Tidigare har styrelsen rekommenderat att ägarna accepterar Etteplans bud, en rekommendation som nu alltså dras tillbaka.

Acceptperioden för Erbjudandet förväntas inledas omkring den 27 september och avslutas omkring den 27 oktober.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Etteplan

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt