Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Promimic

Promimic handlas i linje med teckningskursen i premiärhandeln på First North

Biomaterialbolaget Promimic började i dag den 29 april att handlas på Nasdaq First North Growth Market. Aktien handlas med kortnamnet PRO.

Promimic tillverkar, marknadsför och säljer biomaterial för förbättrad osseointegration (inläkning i ben) till ledande företag på marknaderna för ortopediska och dentala implantat. Bolaget avser använda emissionslikviden till att finansiera sin tillväxtplan med fokus på den amerikanska marknaden för ortopediska och dentala implantat.

Erbjudandet att teckna aktier tecknades till 100 procent och blev därmed fulltecknad. Erbjudandet består av 5,00 miljoner aktier till teckningskursen 16 kronor per aktie. Bolaget tillfördes 80 miljoner kronor före emissionskostnader på 6 miljoner kronor och fick drygt 700 nya aktieägare. Övertilldelningsoptionen om 0,5 miljoner aktier kommer inte att utnyttjas.

Ankarinvesterare var K-Svets Venture, Chalmers Ventures, Karolinska Development, Marinvest, Erik Penser Bank för kunders räkning, Hans Andersson Holding, Jovitech Invest och Westergyllen som åtog sig att teckna aktier för sammanlagt 63 miljoner kronor, motsvarande 79 procent av erbjudandet.

Aktien har hittills i dag handlats till 17 kronor som högst betalt och 16,004 kronor som lägst betalt. Klockan 09.30 var senast betalt 16,012 kronor, vilket är i linje med teckningskursen på 16 kronor. Aktier för 0,6 miljoner kronor har bytt ägare hittills i dag. Bolaget har 17,39 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 278 miljoner kronor räknat på senast betalt.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Promimic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Promimic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt