Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Promimic förvärvar 60 procent av aktierna i samriskbolaget Nano Processing

Biomaterialbolaget Promimic kommer att förvärva 60 procent av aktierna i Nano Processing, som sysslar med ytmodifiering av medicinska implantat för den amerikanska marknaden. Det framgår av ett pressmeddelande.

Promimic gör affären med Danco Medicals ägare Riepen. Köpeskillingen uppgår till 1,77 miljoner dollar, motsvarande 18,2 miljoner kronor, och betalas med 417 750 dollar i kontanter och skuldebrev vilka Danco kommer använda för att betala teckning av nya aktier i Promimic vid tillträdet.

Danco har varit Promimics processpartner för amerikanska kunder sedan 2016. Nu tar bolagen ett kliv närmare varandra genom att bli delägare i samriskbolaget Nano Processing.

"Detta är en av grundvalarna i vår tillväxtplan som nu är på plats och en viktig breddning av vår affärsmodell. Det kommer att ha en stor påverkan på vår tillväxt och lönsamhet, särskilt för 2023 och framåt", säger Magnus Larsson, vd på Promimic.

Transaktionen förväntas bli slutförd inom den närmaste månaden.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Promimic

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Promimic

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt