Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Powercell

Powercell ökar omsättning och visar positivt rörelseresultat

Bränslecellbolaget Powercell ökade omsättningen under fjärde kvartalet och rörelseresultatet visade en vändning till vinst.

Omsättningen steg 79,2 procent till 101,8 miljoner kronor (56,8). Omsättningen är positivt påverkad av ökad royalty från Robert Bosch, samt försäljning genom avtalet med ZeroAvia, som tecknades under kvartalet.

Bruttovinsten blev 57,8 miljoner kronor (15), med en bruttomarginal på 56,8 procent (26,4). Det är den högsta marginalen som bolaget uppnått.

Rörelseresultatet blev 2,7 miljoner kronor (-23,9), med en rörelsemarginal på 2,7 procent.

Justerat rörelseresultat blev 2,7 miljoner kronor (-23,9), med en justerad rörelsemarginal på 2,7 procent.

Resultatet efter skatt blev 3,6 miljoner kronor (-23,3). Resultat per aktie hamnade på 0,06 kronor (-0,53).

Ingen utdelning föreslås (0).

Kassaflödet från löpande verksamhet uppgick till -37,7 miljoner kronor (-20,8).

”Under 2021 lanserade vi vårt koncept 'Industrialized Innovation' och det har redan visat sig vara en framgång med kombinationen av industrialiserad kärnteknologi och kundspecifika anpassningar och integration”, säger Richard Berkling, vd för Powercell.

Han kommenterar även resultatet.

"Bruttomarginalen ökade i kvartalet till den högsta någonsin på 56,8 procent och periodens resultat var positivt. Detta är givetvis uppmuntrande, men vi räknar fortfarande med att vi kommer att ha fluktuationer mellan kvartalen eftersom marknaden är i en kontinuerlig fas av uppskalning.”

Powercell, MkrQ4-2022Q4-2021Förändring
Nettoomsättning101,856,879,2%
Bruttoresultat57,815285,3%
Bruttomarginal56,8%26,4%
Rörelseresultat2,7-23,9
Rörelsemarginal2,7%
Rörelseresultat, justerat2,7-23,9
Rörelsemarginal, justerad2,7%
Nettoresultat3,6-23,3
Resultat per aktie, kronor0,06-0,53
Kassaflöde från löpande verksamhet-37,7-20,8
Utdelning per aktie, kronor00


http://media.finwire.com/media/FWS0083545-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om PowerCell

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien PowerCell

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.