Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Pexa får studie publicerad i vetenskaplig tidsskrift

Medicinteknikbolaget Pexa meddelar att en ny vetenskaplig publikation visar för första gången att cytokiner som är erkänt viktiga biomarkörer går att mäta i Pex-prover. Det framgår av ett pressmeddelande.

I studien som bedrevs vid Fraunhofer institutet i Hannover, Tyskland samlades Pex-prover från frivilliga försökspersoner. Cytokiner som exempelvis IL-6 och IL-8 kunde identifieras i proverna.

Proverna samlades in efter att man på ett kontrollerat sätt framkallat en inflammation, lik den som man kan få vid bakteriell infektion i lungorna. Vid den efterföljande biokemiska analysen av Pex-proverna kunde forskarna visa att cytokiner som exempelvis IL-6 och IL-8 går att mäta i Pex-prover.

Forskarna konkluderar att upptäckten breddar spektrumet av möjliga tillämpningar av Pexas metod inom såväl experimentell lungforskning som läkemedelsutveckling. Arbetet är vetenskapligt granskat för publicering i den vetenskapliga tidsskiften Nature Scientific Report.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om PExA

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien PExA

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt