Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Penser

Penser kapar motiverat värde för Oncozenge till 2,5-3,0 kronor (21-23)

Erik Penser Bank kapar sitt motiverade värde för forskningsbolaget Oncozenge till 2,5-3,0 kronor (21-23), efter att bolaget under morgonen meddelat att man avbryter den planerade farmakokinetiska fas 3-studien med läkemedelskandidaten Bupizenge. Det framgår av en färsk uppdragsanalys.

Bakgrunden är en utredning av amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA kring den aktiva substansen bupivakain, som indikerar att den nuvarande produktformuleringen av Bupizenge kan utgöra en potentiell säkerhetsrisk för patienter. Utredningen är inte kopplad specifikt till Bupizenge.

"Den fortsatta kliniska utvecklingen av Bupizenge är nu oklar. Bolaget uppger att en potentiell väg framåt skulle kunna vara att justera formuleringen till tabletter med lägre styrka i syfte att få ner den förväntade plasmakoncentrationen av bupivakain. Vår bedömning är att det kommer krävas nya studier för att verifiera effekt med en potentiell ny formulering", skriver banken.

Oncozenge är ett av innehaven hos life science-investmentbolaget Linc.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Linc

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt