Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Palihapitiya

Palihapitiya lägger ned två spac-bolag, har inte kunnat hitta lämpliga uppköpskandidater

Riskkapitalisten Chamath Palihapitiya har beslutat att avveckla två teknikinriktade spac-bolag för att det inte gått att hitta lämpliga uppköpsobjekt. Det skriver han i ett blogginlägg.

Problemet ligger enligt Palihapitiya i att många av de privatägda bolagen inte velat acceptera lägre värderingar, trots de rejäla rasen för teknikbolag på börserna. Detta har fått honom att vända blicken mot biotech där förhållandena mellan risk och avkastning är mer attraktiva och behålla de två spac-bolag han har inriktade mot sektorn.

Palihapitiya är en känd förespråkare av spac-bolag. Han varit delaktig i lanseringen av tio spac-bolag, sex mot tech och fyra mot biotech.

De två spac-bolagen inom tech som Palihapitiya lägger ned heter Social Capital Hedosophia Holdings Corp. IV (IPOD) och Social Capital Hedosophia Holdings Corp. VI (IPOF). Båda är noterade på New York-börsen. De investerade pengarna i bolagen kommer att gå tillbaka till investerarna.

https://chamathreads.substack.com/p/ipo-20-update?sd=pf

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt