Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Ortoma släpper och visar upp sin nya prototypteknik i USA

Medicinteknikbolaget Ortoma har utvecklat en första avancerad prototyp för planering av höftledskirurgi där underlaget består av slätröntgen i 2D som konverteras till en 3D-modell. Göteborgsföretaget kommer att presentera tekniken i samband med en större mässa i USA nu i mars, American Academy of Orthopaedic Surgeons, AAOS, som äger rum i Las Vegas 7-11 mars.

”Vi ser fram emot att presentera denna vidareutveckling och första prototyp för 3D-konceptet i samband med AAOS. Den positiva responsen i samband med AAHKS i Dallas under hösten bekräftade marknadens behov av bildkonvertering av konventionella röntgenbilder till 3D-modeller", uppger vd Linus Byström i en kommentar.

"Vi ser fram emot att fördjupa våra kommersiella dialoger och samarbeten under vårt besök i Las Vegas”, fortsätter han.

Prototypen effektiviserar arbetet genom att kirurgen på mycket kort tid kan planera operationen i 3D utan manuell handpåläggning på de sjukhus där man inte använder CT som standardunderlag. Det optimerar även precisionen i urval av protes och planering av ingreppet med en minimal arbetsinsats jämfört med dagens manuella tillvägagångssätt, menar bolaget.

Målet för Ortoma är att lansera en första produkt under nästa år. Medicinteknikbolaget bedömer att det potentiellt kan bli ett nytt affärsområde och bedöms kunna komplettera och stärka Ortomas befintliga erbjudande och fortlöpa parallellt med kommersialiseringen av den CT-baserade OTS-plattformen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Ortoma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Ortoma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt