Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Optimobile genomför en företrädesemission på 6,6 miljoner kronor

Telekombolaget Optimobile har beslutat att genomföra en nyemission med företrädesrätt för aktieägarna på 6,6 miljoner kronor före emissionskostnader. Det framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen kommer att täckas av teckningsförbindelser från större befintliga ägare i en omfattning som tillkännages inför teckningsperiodens inledning.

Villkoren är 2:3, innebärande att tre befintliga aktier ger rätt att teckna två nya aktier till teckningskursen 19 öre per aktie. Sista dag för handel i aktien inklusive teckningsrätt den 24 november och aktien handlas exklusive teckningsrätt den 25 november. Teckningstiden löper från 1 december till 15 december och handel med teckningsrätter sker den 1 december till 12 december.

Nettolikviden från företrädesemissionen kommer att stärka balansräkningen och beräknas, tillsammans med prognosticerade rörelseintäkter och nuvarande likvida medel, vara tillräcklig för att täcka bolagets behov av rörelsekapital under kommande tolv månader.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om OptiMobile

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien OptiMobile

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt