Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Oncozenge undersöker förvärv även inom ytterligare läkemedelsområden

Imorse meddelade forskningsbolaget Oncozenge, som utvecklar formuleringar av orala läkemedel, att man beslutat att göra en "strategisk översyn med målsättning att inkorporera kompletterande verksamhet". På frågan om bolaget endast letar förvärv inom kompetensområdet drug delivery, uppger ordförande Anna Ljung för Finwire kort och koncist att de "kan titta bredare än så", och svarar vidare att exempelvis fastigheter inte är av intresse.

Bolaget har som målsättning att inom några månader kunna presentera en strukturaffär för aktieägarna att ta ställning till.

Bakgrunden är att bolaget för några veckor sedan meddelade att de lade ner sin kliniska studie med produktkandidaten BupiZenge, då den bedömdes utgöra en potentiell säkerhetsrisk vid avsedd doseringsfrekvens och behandlingstid. Bolaget kommer nu att ta fram en ny formulering av BupiZenge, vars aktiva substans är den sedan tidigare godkända lokalanestetikan bupivakain.

Vid 13-tiden handlas aktien upp runt 17 procent.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om OncoZenge

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien OncoZenge

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt