Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Novo Nordisk och Eli Lilly kan tjäna på kapat insulinpris enligt analys - BN

Danska läkemedelsbolaget Novo Nordisk och sektorkollegan Eli Lilly har nyligen annonserat att de planerar att sänka insulinpriser med över 70 procent i USA, efter påtryckningar från den amerikanska regeringen.

Bolagen kommer dock troligen tjäna på prissänkningen, enligt en analys av Spencer Perlman, chef för forskning om hälso- och sjukvård vid Veda Partners, som Bloomberg News tagit del av. Anledningen är att parterna kan undvika att betala ut stora rabatter till det statliga sjukvårdsprogrammet Medicaid.

Genom att sänka priset på sina Humalog- och Humulin-insuliner kan Lilly undvika 430 miljoner dollar per år i nya Medicaid-ersättningar, och addera mer än 85 miljoner dollar i ny årlig vinst, enligt Perlman.

Novo Nordisk skulle kunna undvika 350 miljoner dollar i nya rabatter för Novolog och Levemir och öka sin årliga vinst med nästan 210 miljoner dollar.

Perlman uppskattar att båda företagen för närvarande inte tjänar någonting på Medicaid-försäljning.

Tillsammans med Sanofi dominerar Novo Nordisk och Eli Lilly insulinmarknaden.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Novo Nordisk

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Novo Nordisk

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.