Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Noteringsaktuella ABAS Protect ökade omsättningen

Noteringsaktuella industribolaget ABAS Protect har fortsatt att växa.

Omsättningen uppgick till 21,8 miljoner kronor under årets tredje kvartal. Årets nio första månader bjöd på en tillväxt om cirka 40 procent till 72,2 miljoner kronor. Under 2021 omsatte bolaget 67,3 miljoner.

"Den kraftiga försäljningstillväxten vi upplevt de senaste åren är huvudskälet till att vi genomför en nyemission och väljer att notera bolaget", säger ABAS Protects vd Tomas Karlsson.

"Vi behöver helt enkelt investera i ytterligare produktionsresurser för att kunna leverera till kunderna. Av den anledningen har vi förvärvat en fastighet i Ambjörnarp som vi nu iordningställer för att vara i full produktion i början av 2023. Likaså har vi förvärvat den fastighet i Polen där vårt dotterbolag har sin produktion, för att även där kunna öka produktionen", fortsätter han.

Orderstocken uppgick vid utgången av vecka 39 till 14,5 miljoner kronor, upp från 7,9 miljoner vid samma tidpunkt i fjol.

ABAS Protect är under notering på Spotlight. Första handelsdag är planerad till den 1 november. Teckningstiden löper till den 18 oktober. Värderingen var före listningsemissionen 70 miljoner kronor.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om ABAS Protect

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien ABAS Protect

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt