Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Netonnet

Netonnet och Komplett går samman

Netonnet och Komplett Group går samman genom att Komplett förvärvar samtliga aktier i Netonnet för 3 706 miljoner kronor. Genom sammanslagningen förväntar man sig uppnå synergier om minst 200 miljoner kronor främst på inköpssidan. Det framgår av ett pressmeddelande.

Om sammanslagningen som förväntat godkänns av bolagsstämman samt av både svenska och norska konkurrensmyndigheter blir Netonnet en del av Komplett-koncernen. Under 2021 hade de två bolagen en gemensam årsomsättning på 18,5 miljarder kronor och ett rörelseresultat om 674 miljoner kronor. Efter förvärvet uppges Komplett Groups marknadsandel i Norden uppgå till cirka 10 procent vilket är en ökning med 100 procent från dagsläget.

"Komplett och Netonnet passar perfekt ihop. Tillsammans får vi ännu fler kunder och därigenom också möjligheter till ännu bättre inköp, vilket gör att vi kan fortsätta erbjuda attraktiva priser. Nu breddar vi koncernens geografiska närvaro och skapar förutsättningar för ett ännu mer attraktivt erbjudande och den bästa kundupplevelsen", säger Lars Olav Olaussen, vd på Komplett Group.

Netonnet, Komplett och Kompletts dotterbolag Webhallen kommer alla att behålla sina varumärken. Lars Olav Olaussen sitter kvar som vd för Komplett Group och Susanne Holmström fortsätter som vd för Netonnet men kommer också ingå i Kompletts koncernledning som vice vd.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Komplett

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Komplett

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt