Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Nel

Nel ingår utvecklingsavtal med GM kring produktion av förnybar vätgas

Nels dotterbolag Nel Hydrogen har ingått ett utvecklingsavtal med General Motors för att påskynda industrialiseringen av Nels elektrolysörsplattform för protonbytesmembran (PEM). Det framgår av ett pressmeddelande.

Företagen strävar efter att möjliggöra mer kostnadseffektiva källor för förnybar vätgas.

"General Motors är en av de globala ledarna inom vätgasbränslecellsframdrivning med mer än 50 års erfarenhet. Vi tror att detta samarbete kommer att ge oss en konkurrensfördel när det gäller att industrialisera produktionen av våra PEM-elektrolysörer och ytterligare förbättra effektiviteten i vår teknik", kommenterar Nels vd Håkon Volldal.

"Att lägga till Nel som en strategisk samarbetspartner är ett viktigt steg för att hjälpa oss att kommersialisera bränslecellsteknologi. Elektrolys är nyckeln till att skapa konsekventa, rena vätekällor för att driva bränsleceller", säger Charles Freese från GM.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om NEL

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien NEL

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt