Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

NCC ska bygga 213 hyreslägenheter i Solna

Byggbolaget NCC ska på uppdrag av Aros Bostad bygga 213 hyreslägenheter i Järva Krog i anslutning till NCCs huvudkontor i Stockholm. Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären är en totalentreprenad i samverkan och har ett ordervärde på cirka 400 miljoner kronor. Femöringen som projektet heter ligger i grannkvarteret till NCCs huvudkontor.

NCCs uppdrag omfattar nybyggnation av hyreslägenheter som fördelas i två huskroppar med sammanhängande garage. Lägenheterna är om 1-5 rum och kök.

"Femöringen är det andra projektet vid Järva Krog i Solna som vi genomför tillsammans med NCC. Vi är glada över att kunna starta produktionen som planerat och ser fram emot att framöver kunna lämna över ett hyresrättsprojekt med hög standard i ett mycket bra läge till Patrizia", säger Magnus Andersson, vd Aros Bostad.

Bostadsprojektet fick bygglov i januari och såldes som hyresrätter till kapitalförvaltaren Patrizia i juni 2022.

Affären orderregistreras i affärsområde NCC Building Sweden under första kvartalet. Byggstart planeras första kvartalet i år med beräknat slut hösten 2026.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Aros Bostadsutveckling

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt