Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Något

Något radikalt behövs i Desenio för att vända på trenden - Di

Det kommer att krävas något radikalt för att vända köptrenden hos e-handelsbolaget Desenio. Det skriver Di Digital efter att bolaget släppt sin Q1-rapport.

Rapporten visar en minskad omsättning på 288 miljoner kronor (402). Desenio har tampats med en sviktande försäljning alltsedan samhället började luckras upp i andra kvartalet 2021. Detta beror på att främsta kundgruppen “unga kvinnor” valt att ägna sig åt andra sysslor än inredning.

På samma sätt väntas andra kvartalet 2022 bli en riktig lågsäsong och det är först under andra halvåret som försäljningen väntas ta fart. Desenio förväntar sig en tvåsiffrig tillväxt, vilket Di ställer sig skeptiska till. Detta eftersom insynsköpen i sådana fall borde ha varit fler än vad de faktiskt varit om det finns en realistisk chans för långsiktig revansch, menar tidningen.

Den andra frågan är hur bolaget ska vända på köptrenden sett till att unga kvinnor “äter trender till frukost”.

“Och om nu till och med invasionen i Ukraina sabbar festen, så krävs någonting radikalt för att bolaget inte ska läggas på hyllan tillsammans med sjögrästapeter, gråtande barn och porslinssvanar och andra utdöda inredningsdetaljer. Noteras kan att bolaget just nu har en kampanj med 40 procents rabatt på en stor del av sortimentet”, skriver Di.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Desenio

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Desenio

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt