Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

MTP rekommenderar Zenicor-teknik för att upptäcka förmaksflimmer

Medicinteknikbolaget Zenicor meddelar att Medicintekniska Produktrådet vid SKR, Sveriges kommuner och Regioner, ger nationellt godkännande till Region Värmlands modell för att upptäcka förmaksflimmer. Modellen innebär att fler patienter kan utredas och minskar kostnaderna för sjukvården, skriver Zenicor i ett pressmeddelande.

Värmland använder sig sedan några år av Zenicor tum-EKG, en liten dosa som mäter hjärtrytmen via tummarna. Dosan kan användas i hemmiljö och resultatet skickas sedan digitalt till en hjärtspecialist på sjukhuset.

- Det är väldigt positivt att SKR nu lyfter möjligheterna med den moderna tekniken. Värmland är en föregångare i detta och förhoppningsvis tar fler regioner efter och inför den här vårdmodellen, säger Mats Palerius, vd på Zenicor.

Förutom Zenicor rekommenderar Medicintekniska rådet även att Coala Lifes hjärtmonitor kan användas, vilket Finwire rapporterade om i tisdags.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Zenicor Medical

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Zenicor Medical

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt