Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Morgan

Morgan Stanley ser stor potential för Tesla inom värmepumpar

Elbilstillverkaren Teslas har en betydande potential inom värmepumpar. Det skriver Morgan Stanleys analytiker Adam Jones i ett kundbrev, enligt Seekingalpha.

Enligt Jones har spekulationer om värmepumpar från bolaget vidtagit efter dess kapitalmarknadsdag tidigare denna månad. Under eventet indikerade vd Elon Musk att det kan bli aktuellt med en värmepump för hemmet vid ett visst tillfälle i framtiden.

Enligt Jones skulle en sådan satsning underlättas av att bolagets verksamheter Powerwall och Solarcity redan har en fot i dörren när det gäller energiförsörjning i hemmet.

Därutöver ser Jones den “starka kapaciteten inom el- och värmestyrning” från bil- och batteriproduktionen kunna hjälpa bolaget om det verkligen vill satsa på värmepumpar. Hans egna uppfattning är att värmepumpar skulle vara en “logisk förlängning av Teslas befintliga energiekosystem" i framtiden.

Tesla har en historia av att gå in i branscher där de tror att de kan utnyttja sina konkurrensfördelar för att skapa en bättre och/eller billigare produkt för konsumenterna (Teslaförsäkringar, batterier). Enligt vår uppfattning tillför Tesla två egenskaper som potentiellt kan hjälpa dem att bli en vinnare i värmepumpsbranschen”, säger Jones.

https://seekingalpha.com/news/3947598-tesla-could-be-a-winner-in-the-heat-pump-industry-morgan-stanley

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien NIBE Industrier

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.