Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Monivent

Monivent ökar omsättningen i första kvartalet - ser störningar i leveranskedjan

Medicinteknikbolaget Monivent ökade omsättningen i det första kvartalet. Resultatet bjöd på små förändringar.

Omsättningen steg till 1,2 miljoner kronor (0,2).

Rörelseresultatet blev -3,1 miljoner kronor (-2,9). Resultatet efter skatt blev -3,1 miljoner kronor (-2,9). Resultat per aktie hamnade på -0,40 kronor (-0,41).

Likvida medel uppgick till 12,6 miljoner kronor (23,6).

"Förra årets sista kvartal visade på en rekordförsäljning för Monivent och glädjande nog var årets första kvartal lika starkt. Vi passerade miljonstrecket i båda kvartalen vilket är en signifikant skillnad från tidigare kvartal. Detta bland annat som resultat av att lokala marknadsaktiviteter, som kongresser och kundbesök, börjat komma i gång efter pandemin", uppger vd Karin Dahllöf i en kommentar.

Den italienska marknaden utmärkte sig extra. I det sydeuropeiska landet börjar även försäljningen av förbrukningsartiklar ta fart.

"Vi fortsätter nu vårt arbete med att träffa alla distributörer på plats och tillsammans besöka nyckelkunder i respektive land", uppger Monivent-chefen.

Monivent ser i likhet med många andra aktörer störningar i leveranskedjan.

"Intresset för våra produkter är stort och ökande, men störningar i leveranskedjan kan komma att påverka våra leveranstider framåt. Vi har hittills lyckats parera situationen gällande komponentbrister men några av våra leverantörer har nu meddelat leveransförseningar. Detta är naturligtvis olyckligt mitt i en lansering av Neo100 men vi bedömer att vi inte kommer att tappa några affärer på grund av förseningarna", uppger Dahllöf.

Däremot kommer Monivent att tvingas att förlänga leveranstiderna till sina distributörer. Det i sin tur gör att intäkterna kommer senare.

"Vi kommer naturligtvis fortsätta att leverera det vi har på lager och arbetar tillsammans med våra leverantörer för att lösa situationen på bästa sätt. En situation som främst beror på den globala utmaningen med materialförsörjning och logistik men även på grund av överträffade försäljningsprognoser", avslutar hon sitt vd-ord.


Monivent, MkrQ1-2022Q1-2021Förändring
Nettoomsättning1,20,2500,0%
Rörelseresultat-3,1-2,9
Nettoresultat-3,1-2,9
Resultat per aktie, kronor-0,40-0,41
Likvida medel12,623,6-46,6%


http://media.finwire.com/media/FWS0074AA0-table-1

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Monivent

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Monivent

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt