Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Moderna steg efter positiva resultat för RSV-vaccinkandidat hos äldre

Amerikanska bioteknikbolaget Modernas RSV-vaccinkandidat var 83,7 procent effektivt i en stor fas 3-studie med äldre patienter, enligt ett pressmeddelande som släpptes efter börsstängning igår. Nyheten fick aktien att lyfta cirka 6,5 procent i efterhandeln.

Moderna avser ansöka om godkännande under första halvåret i år. Vid godkännande kan vaccinet bli tillgängligt i början av 2024.

Samtidigt har Sanofi och Astra Zeneca tillsammans utvecklat ett antikroppsbaserat läkemedel som ska användas för att förebygga RSV hos spädbarn. De ansökte om FDA-godkännande av läkemedlet och förväntar sig ett beslut under tredje kvartalet 2023.

RSV kan leda till allvarliga hälsoproblem som lunginflammation och andningssvårigheter hos spädbarn och äldre vuxna. Det är ett av de virus som ligger bakom en ökning av antalet sjukhusinläggningar under de senaste månaderna i bland annat Sverige och USA, tillsammans med influensa och covid-19.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AstraZeneca

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt