Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Microsoft

Microsoft har gett eftergifter till EU för Activision-affären, beslut väntas i slutet av maj

Microsoft har erbjudit eftergifter till EU-kommissionen för att få igenom förvärvet av spelbjässen Activision Blizzard. Det framgår av inskickade dokument, rapporterar Reuters.

Detaljerna kring eftergifterna är inte kända. Kommissionen kommer nu att söka feedback från rivaler och kunder innan det fattar ett beslut den 22 maj.

Enligt Microsoft är man redo att erbjuda rivaler licenser för att stilla konkurrensoron. Bolaget är däremot inte villigt att sälja framgångsrika spelserien Call of Duty.

"Vi har stått bakom vårt löfte att ge Call of Duty till fler spelare på fler enheter genom att ingå avtal om att erbjuda spelet till Nintendos konsol och molnbaserade streamingtjänster som erbjuds av Nvidia, Boosteroid och Ubitus", säger en talesperson för Microsoft.

https://www.reuters.com/markets/deals/microsoft-offers-eu-remedies-seeking-ok-activision-deal-2023-03-17/#:~:text=BRUSSELS%2C%20March%2017%20(Reuters),Commission%20filing%20showed%20on%20Friday.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Activision Blizzard

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.