Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Microsoft

Microsoft erbjuder Sony 10-årsavtal kring nya Call of Duty-spel

Microsoft erbjuder att släppa nya Call of Duty-spel på Sonys Playstation samtidigt som de släpps på bolagets egna konsol Xbox. Erbjudandet gäller i tio år och kan ses som eftergifter från Microsofts sida för att kunna driva igenom förvärvet av spelbjässen Activision Blizzard, rapporterar The Verge.

Sony har varit mest högljudda i kritiken mot affären, som genomgår regulatorisk granskning i USA, EU och Storbritannien.

EU har redan valt att inleda en fördjupad granskning av konkurrensskäl, och det förekommer också rapporter om att amerikanska federala myndigheten FTC förbereder en stämning i syfte att blockera samgåendet. De senaste uppgifterna pekar dock på en spricka inom FTC vilket gör att affären i så fall har större chans att gå igenom i USA.

https://www.theverge.com/2022/12/5/23494886/microsoft-sony-10-year-call-of-duty-deal

https://www.wsj.com/articles/microsofts-activision-blizzard-acquisition-is-good-for-gamers-competition-sony-cross-play-ftc-11670260780

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Activision Blizzard

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt