Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

MGI

MGI levererade ett starkt 2022 trots makromotvindar - vd

Spel- och mediebolaget Media and Games Invest växte starkt under fjolåret trots makromotvindar.

"På det hela taget var 2022 ett mycket framgångsrikt år då vi presterade bra och tog ytterligare marknadsandelar, trots de makroekonomiska motvindarna som överlag påverkade reklambranschen negativt", uppger vd Remco Westerman i en intervju med Stockpicker.

Bolaget redovisade intäkter på 324 miljoner euro med en justerad ebitda på 93 miljoner euro - vilket var i det övre spannet av bolagets guidning. Under året höjde bolaget sina prognoser två gånger.

Den starkaste intäktsdrivande faktorn var bolagets annonsverksamhet och särkilt de nya kunder bolaget adderade, uppger Westerman. Under de senaste fyra åren har MGI byggt upp en division för "programmatic advertising" genom flera förvärv.

https://www.stockpicker.se/home/remco-westermann-ceo-mgi-kommenterar-strategin-framat-och-styrkan-med-programmatic-advertising

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om MGI - Media & Games

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien MGI - Media & Games

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.