Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Merck misslyckades med prostatacancerstudie i fas 3

Läkemedelsjätten Merck & Co, känt som MSD utanför USA och Kanada, uppnådde inte de primära effektmålen i en fas 3-studie som undersökte Keytruda i kombination med kemoterapi (docetaxel) hos patienter med metastaserad prostatacancer. Det framgår av ett pressmeddelande.

De primära effektmålen var total överlevnad samt sjukdomsfri överlevnad, och även om en viss positiv effekt kunde observeras var den inte signifikant.

"Resultat från denna studie fungerar som en viktig påminnelse om att metastaserad prostatacancer fortfarande är mycket svår att behandla, och mer forskning behövs. Vi kommer att fortsätta att utveckla vårt kliniska utvecklingsprogram för att utvärdera Keytruda-baserade kombinationer och nya kandidater för patienter med denna sjukdom”, kommenterar Eliav Barr, medicinsk chef för Merck Research Laboratories.

Keytruda är godkänt för behandling av en mängd andra cancersorter, däribland melanom, icke småcellig lungcancer, trippelnegativ bröstcancer med mera.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Merck & Co

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Merck & Co

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt