Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Mendus presenterar positiv överlevnadsdata från Advance II-studien (R)

(Fyller på andra stycket och korrigerar att tredje stycket avser azacitidin)

Forskningsbolaget Mendus presenterar positiva överlevnadsdata från kliniska fas 2-studien Advance II som utvärderar läkemedelskandidaten DCP-001 som underhållsbehandling vid AML, akut myeloisk leukemi. Det framgår av ett pressmeddelande.

Vid inlämningen av datan den 22 november ska 12 av 20 patienter ha befunnit sig i fullständig remission, det vill säga de uppvisade inte längre någon symptom av sjukdomen. Återfallsfri medianöverlevnad (RFS) har ännu inte uppnåtts. Medianöverlevnad (OS) ligger för närvarande på 30,9 månader. Resultaten baseras på en 70 månader lång uppföljning av patienterna efter att dessa behandlats med DCP-001 i Advance fas 2-studien.

Azacitidin i tablettform är det enda läkemedlet som godkänts för underhållsbehandling av AML. Resultaten för azacitidin visar att MRD+-patienter får en återfallsfri medianöverlevnad på 7,1 månader mot 2,7 månader i gruppen som fick placebo, och att den totala överlevnaden blev 14,6 månader mot 10,4 månader i placebogruppen.

"Kvarvarande restsjukdom (MRD) och tumöråterfall är det som orsakar de flesta cancerrelaterade dödsfall. Vi kunde inte vara mer nöjda med datan från Advance II-studien som utvärderar DCP-001 i en mycket utmanande patientpopulation, där MRD är förknippat med snabbt återfall”, säger vd Erik Manting.

Mendus har presenterat sin data vid den 64:e American Society of Hematology Annual (ASH)-konferensen.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Mendus

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Mendus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt