Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Medicanatumin ingår avsiktsförklaring om försäljning av dotterbolag till Humble

Egenvårdsbolaget Medicanatumin har ingått en icke bindande avsiktsförklaring med Humble Group avseende överlåtelse av samtliga aktier i Medicamatumins dotterbolag till Humble. Det framgår av ett pressmeddelande.

Den preliminära köpeskilling uppgår till 118,4 miljoner kronor, motsvarande ett värde om 31,5 öre per aktie i Medicanatumin som innebär en premie om 22,4 procent i förhållande till volymviktad genomsnittlig kurs för aktien under 90 handelsdagar fram till den 16 februari 2022. Köpeskillingen ska erläggas med nyemitterade aktier i Humble till en kurs per aktie om 25,93 kronor.

Om ett bindande aktieöverlåtelseavtal ingås mellan Medicanatumin och Humble, kommer överlåtelsen att villkoras av att bolagsstämma i Medicanatumin beslutar om att godkänna transaktionen med kvalificerad majoritet.

Medicanatumins styrelse rekommenderar aktieägare att rösta för ett eventuellt beslutsförslag och aktieägare representerade 30 procent av kapitalet och rösterna i bolagethar utryckt sitt stöd för transaktionen och sin intention att rösta för beslutsförslaget.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Humble Group

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt