Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Matleveransbolag

Matleveransbolag på väg att ryka ur DAX-index vid ommöblering - BN

Matleveransbolagen Delivery Hero och Hellofresh väntas få lämna storbolagslistan DAX i samband med en ommöblering denna månad. Det rapporterar Bloomberg News.

Delivery Hero kommer att få tacka för sig efter att ha ingått i indexet i snart två år. Bolaget väntas bli ersatt av Beiersdorf, som äger flera varumärken däribland Nivea.

Även Hellofresh hotas av en exit, enligt analytiker på Deutsche Bank. Dess ersättare kan bli försvarsbolaget Rheinmetall som gått starkt efter Rysslands invasion av Ukraina.

Om dessa ändringar realiseras innebär det en smäll mot DAX försök att omvandla sig till ett index bestående av mer moderna och tillväxtorienterade bolag. Det var själva anledningen till varför indexet ökade från 30 till 40 bolag. Den nätbaserade klädhandlaren Zalando och Hellofresh var några av tillskotten vid den utvidgningen.

Delivery Hero och Hellofresh är ned 60 respektive 47 procent i år på vad som i övrigt har varit ett tufft år för tillväxtbolag till följd av stigande räntor.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Beiersdorf

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt