Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Många konsulter väntas lämna när Ericsson sparar - Di

Telekombolaget Ericsson kommer att behöva dra ner rejält på antalet konsulter. Det uppger Karin Ronander på bolagets presstjänst till Dagens industri.

Uttalandet ges mot bakgrund av att Ericsson siktar på att spara nio miljarder kronor i år. För att uppnå detta erbjuder bolaget frivilliga avgångspaket till 1 400 anställda i Sverige, vilket motsvarar nästan tio procent av personalen.

Men enligt flera bedömare som Di varit i kontakt med är det tveksamt att så många kommer nappa på erbjudandet. Därför blir nästa logiska steg att dra ner på antalet konsulter.

Ericsson ska ha en massa IT-konsulter från flera bolag, inklusive Sigma, Semcon och Knowit. Därutöver har man också managementkonsulter huvudsakligen från jättarna Accenture och McKinsey samt konsultmäklare, där Ework är främsta exemplet.

Di har kontaktat flera av bolagen som avböjt att kommentera. Bara Knowit gav någon form av vägledning.

”Vi har ju löpande dialog med våra kunder. Men det är inte så att vi har fått några konkreta besked, det är mer att vi själva följer utvecklingen. Det är så även under ett vanligt år att det är lite på och av”, sade kommunikationschefen Christina Johansson.

https://www.di.se/nyheter/konsulter-ryker-nar-ericsson-ska-spara-miljarder/

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Ericsson

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt