Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Maha Energy säljer sin verksamhet i Brasilien

Oljebolaget Maha Energy säljer sin verksamhet i Brasilien, Maha Brazil, till inhemska
Petrorecôncavo. Det framgår av ett pressmeddelande.

Överlåtelseavtalet för försäljning av hela Mahas andel i sitt brasilianska dotterbolag undertecknades den 27 december. Försäljningens genomförande är villkorad av sedvanliga förbehålls, inklusive godkännande av den brasilianska konkurrensmyndigheten.

Den totala köpeskillingen kan totalt uppgå till 174,1 miljoner dollar, bestående av köpeskilling om 138 miljoner dollar, med förbehåll för vissa specifika justeringar och som ska betalas i två omgångar, dels 82,8 miljoner dollar vid tillträdesdagen och dels 55,2 miljoner dollar sex månader efter tillträdesdagen, samt ytterligare 36,1 miljoner dollar baserat på vissa villkor fastställda av Maha och Petrorecôncavo, beroende på tillämplig tilläggsköpeskillingsstruktur.

- Denna avyttring är ett viktigt steg inom bolagets nya strategiska positionering, med kontinuerligt fokus på att skapa värde för aktieägarna. Denna transaktion kommer att förbättra Mahas balansräkning ochgöra det möjligt för företaget att sträva efter positiva möjligheter inom O&G-området vid attraktiva ingångsmultiplar, med inriktning på starkare kassaflödesströmmar och vinster, kommenterar Mahas vd Paulo Thiago Mendonça.

Transaktionen, tillsammans med det eventuella DBO-samgåendet och den nyligen genomförda riktade nyemissionen, kommer att ge den likviditet som krävs för att fullfölja bolagets nuvarande investeringsplan och nya strategiska positionering med en förbättrad kapitalstruktur.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Maha Energy

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Maha Energy

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt