Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Logistris fastighetsvärde steg med 3,6 procent i fjärde kvartalet

Fastighetsbolaget Logistris marknadsvärde för bolagets fastighetsportfölj ökade med 3,6 procent i fjärde kvartalet 2021 och ökade med 11,5 procent för helåret, till följd av fortsatt stark marknadsutvecklingen i segmentet industri- och lagerfastigheter i Sverige. Det framgår av ett pressmeddelande.

Marknadsvärdet för fastighetsportföljen steg med 55 miljoner kronor i fjärde kvartalet och ökade med 162,3 miljoner kronor under helåret. Värderingen har utförts av CBRE Sweden.

Det pågående förvärvet av fastigheten Kylskåpet 2 i Motala ingår inte i fastighetsvärdet per årsskiftet utan tillkommer i första kvartalet 2022, då transaktionen beräknas vara slutförd.

- Vi noterar att intresset i marknaden för den typ av fastigheter som Logistri investerar i är fortsatt starkt och att avkastningskraven fortsätter att sjunka för de bästa objekten med ökat fastighetsvärde som följd. Genom förvärvet i Motala bevisar vi att det går att identifiera goda affärer i marknaden som både köpare och säljare är nöjda med. Logistri ökar nu takten i tillväxten och ser fram mot att göra flera tilläggsförvärv under året, säger vd Ulf Attebrant.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Logistri

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Logistri

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt