Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lipigon Pharmaceuticals har gjort upptäckter för nya läkemedelskandidater

Forskningsbolaget Lipigon Pharmaceuticals och Hitgen har identifierat nya småmolekyler som kan bli utgångspunkter för nya läkemedelskandidater mot blodfettsrubbningar och hjärt-kärlsjukdomar, skriver Lipigon i ett pressmeddelande.

De nya småmolekylerna har identifierats med hjälp av Hitgens DEL-screeningplattform, som tillåter screening av tusentals gånger fler substanser jämfört med traditionell höghastighetsscreening.

Småmolekylerna aktiverar lipoproteinlipas (LPL), ett enzym som spelar en central roll i nedbrytningen av fetter i blodet. LPL är ett validerat målprotein för lipidrelaterade sjukdomar.

- Det här är en viktig milstolpe i vårt samarbete med Hitgen. Efter en lyckad screening har vi nu identifierat kemiska utgångspunkter som är lämpliga för vidareutveckling. Även om LPL under flera decennier har varit ett väl validerat målprotein så har det varit ett enormt utmanande mål att aktivera med småmolekyler. Det är en imponerande prestation av vårt kombinerade forskarteam att ha upptäckt substanser för det omvittnat svåra målproteinet LPL, kommenterar Lipigons vd och medgrundare Stefan K. Nilsson.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Lipigon Pharmaceuticals

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Lipigon Pharmaceuticals

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt