Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lifeline

Lifeline Spac I gör en miljonförlust under första halvåret, allt fler bolag intressanta för en investering enligt vd

Finländska spac-bolaget Lifeline Spac I, som noterades förra hösten, redovisar en rörelseförlust på 0,3 miljoner euro under det första halvåret 2022.

Nettoförlusten blev 1,1 miljoner euro.

Lifeline noterades på First North i Finland den 15 oktober. Bolaget fick in 100 miljoner euro i samband med listningen. Dessa pengar ska investeras i ett snabbväxande onoterat nordiskt techbolag inom 24-36 månader.

Vd Tuomo Vähäpassi säger att man har ökat antalet analyser av snabbväxande teknikbolag.

Enligt Lifelines struktur har dessa bolag delats in i tre grupper, potentiellt intressanta, potentiellt intressanta i ett senare skede och inte intressanta. Enligt Vähäpassi har antalet företag som definieras som potentiellt intressanta för en investering ökat.

Lifeline Spac I, MEURH1-2022
Nettoomsättning0
Rörelseresultat-0,3
Nettoresultat-1,1


http://media.finwire.com/media/FWS007ACF8-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Lifeline SPAC

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Lifeline SPAC

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt