Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lifeline

Lifeline Spac I gick back en halv miljon förra året, marknadsnedgången har lett till långsamma diskussioner

Finska Spac-bolaget Lifeline Spac I redovisar en lägre rörelseförlust under 2022 jämfört med året innan.

Rörelseresultatet blev -0,3 miljoner euro (-7,0).

Resultatet efter skatt blev -0,5 miljoner euro (-7,2), och per aktie -0,19 euro (-4,27).

Lifeline noterades på First North i Finland i oktober 2021. Bolaget fick in 100 miljoner euro i samband med listningen. Dessa pengar ska investeras i ett snabbväxande onoterat nordiskt techbolag inom 24-36 månader.

Vd Tuomo Vähäpassi säger att man har fortsatt med analysen av snabbväxande teknikbolag. Dock har nedgången för teknikbolagen på börsen lett till långsamma diskussionerna med vissa av de tilltänkta bolagen.

"Om värderingsmiljön i tekniksektorn stabiliseras förväntar vi oss att det kan påverka Lifeline Spac I:s verksamhet positivt", säger han.

Lifeline Spac I, MEUR20222021
Nettoomsättning00
Rörelseresultat-0,3-7,0
Nettoresultat-0,5-7,2
Resultat per aktie, EUR-0,19-4,27


http://media.finwire.com/media/FWS0084D68-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.