Lägre aktivitet hos nätmäklare i USA - WSJ
Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Lägre aktivitet hos nätmäklare i USA - WSJ

Lägre

Sviktande aktiemarknad och hög inflation har lett till minskad aktivitet bland daghandlarna. Det framgår av delårsrapporter och finansiella dokument från vissa av de största mäklarföretagen under de senaste veckorna.

Det skriver Wall Street Journal.

Hos nätmäklaren Charles Schwab låg den genomsnittliga handlarvolymen på 5,52 miljoner affärer per dag under det tredje kvartalet, vilket innebar den lägsta nivån sedan förvärvet av TD Americas i slutet av 2020.

Morgan Stanley rapporterade att antalet affärer uppgick till i snitt 805 000 stycken per dag under tredje kvartalet. Det innebär en minskning med 16 procent mot samma kvartal i fjol. Det var också lägsta nivån sedan köpet av E*Trade Financial i slutet av 2020.

"Det är uppenbart att vi ser en viss minskning av transaktionsaktiviteten", sade Andy Saperstein, Morgan Stanleys vice ordförande och chef för förmögenhetsförvaltning, vid en investerarkonferens i september. "Men egentligen ingenting som jag skulle säga är vare sig överraskande eller något annat än rationellt om man har en marknad som denna."

Robinhood Markets, som står bakom den populäraste handelsappen bland unga investerare, rapporterade i juli sin svagaste månad när det gäller genomsnittlig daglig volym för aktie- och optionshandel i en historik som sträcker sig tillbaka till mars 2021. Bolaget såg en viss återhämtning i augusti.

Börskollens app – Högt betyg ⭐⭐⭐⭐⭐ och 250.000 nedladdningar

Ladda hem

Vårt nyhetsbrev – Utvalda börsnyheter och heta investeringscase varje vecka

Prenumerera

Läses av andra just nu

Innehåller annonslänkar

Så kommer du igång med trading

Den här månaden har vi valt att lyfta fram trading som utbildningstema, så att du som läsare ska få en möjlighet att fördjupa dig mer och spetsa dina kunskaper. Nedan finner du ett antal matiga guider och vi lyfter även fram vårt förstahandsval av mäklare och plattform: IG.

STÄNG X
Bästa valet för trading – Bra erbjudande & gratis utbildning
Världsledande global tradingmäklare med prisbelönt app
Gratis att öppna konto & demokonto (fiktiv handel)
KOM IGÅNG

74% av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna.

Populära ekonominyheter

Om aktien Charles Schwab

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt