Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Immunicum presenterar data för ilixadencel från fas 2-studien MERECA

Forskningsbolaget Immunicums fas 2-studie MERECA, som undersökte kombinationen av ilixadencel med tyrosinkinashämmaren sunitinib vid avancerad njurcancer, visade att överlevnadsfrekvensen vid 18 månader som primärt effektmått för studien inte visade några signifikanta skillnader mellan kombinationen och en kontrollgrupp. Det framgår av ett pressmeddelande.

Däremot var medianöverlevnaden 35,6 månader för kombinationsarmen, jämfört med 25,3 månader för kontrollgruppen, vilket visar en förbättrad överlevnad över tid.

”Resultaten från MERECA-studien har ytterligare ökat vår förståelse för biologin och den terapeutiska potentialen hos kombinationen av ilixadencel med tyrosinkinashämmare som sunitinib", kommenterar bolagets medicinska chef, Jeroen Rovers. ”Detta kommer att stödja utformningen av framtida kliniska studier, inklusive fas II-studien som Immunicum för närvarande förbereder för att utvärdera ilixadencel i kombination med tyrosinkinashämmare i gastrointestinala stromacellstumörer (GIST).”

Totalt behandlades 86 patienter i studien, vars resultat nu publicerats i den expertgranskade tidskriften European Urology Open Sciences.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Mendus

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Mendus

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt