Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

IBT förvärvar probiotisk plattform mot antibiotikaresistens

Forskningsbolaget IBT, Infant Bacterial Therapeutics, har för en hemlig köpeskilling förvärvat en exklusiv global licens till en teknologiplattform från Medical College of Wisconsin (MCW). IBT ska nu försöka ta fram ett probiotiskt läkemedel för att förebygga antibiotikaresistens.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Antibiotikaresistens har ökat över hela världen, inklusive sjukhusförvärvade infektioner orsakade av vankomycinresistenta enterokocker (VRE). VRE orsakar årligen 5 000 dödsfall bland inlagda patienter i USA och beräknas ge årliga sjukvårdskostnader på 539 miljoner dollar i landet, skriver IBT.

"Vi undersöker nu om, och i så fall hur, vi kan bidra till vården av dessa patienter genom en alternativ väg för att undvika ytterligare antibiotikaresistens. Denna nya möjlighet bygger på vårt nuvarande fokus på IBP-9414, som kvarstår, och drar nytta av den ledande expertis vi etablerat de senaste 10 åren inom probiotika med farmaceutisk kvalitet. Vår förväntning är att slutföra IBP-9414-rekryteringen med befintligt kapital och utforskar samtidigt denna nya plattform med minimal finansiell exponering”, säger Staffan Strömberg, vd IBT.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Infant Bacterial

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Infant Bacterial

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt