Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Husqvarna

Husqvarna förhållandevis motståndskraftigt i en lågkonjunktur - Handelsbanken

Skogs- och trädgårdsproduktbolaget Husqvarna är förhållandevis motståndskraftigt vid en svagare konjunktur. Det skriver Handelsbanken i en analys där rekommendationerna Köp och Market Perform upprepas på kort respektive lång sikt.

"Då många trädgårdsprodukter är relativt billiga och tenderar att ha korta ersättningscykler, menar vi dessutom att denna kategori är förhållandevis motståndskraftig i en svagare konjunktur", noterar banken.

Handelsbanken förväntar sig en försiktig försäljnings- och resultatökning för Husqvarna under det första kvartalet (rapport 20 april), jämfört med samma kvartal förra året. Bankens försäljnings- och resultatprognos är 7-8 procent högre än nuvarande konsensusprognos.

Vidare ser banken potential för en uppstuds på 5-10 procent i närtid då aktien fallit med drygt 10 procent i mars.

Husqvarna-aktien handlas till ev/ebit 13,5x på prognosen för 2023, vilket är 10 procent högre än multipeln innan pandemin.

"Även om detta innebär en begränsad uppsida via multipelexpansion, tror vi att höjda vinstprognoser i marknaden kommer att kunna ge bränsle till aktien", avslutar banken.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Husqvarna

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Husqvarna

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt