Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Home Depot höjer lönen för timanställda

Home Depot kommer att lägga 1 miljard dollar på att höja lönen för timanställda. Detta då arbetsmarknaden fortfarande är tajt, rapporterar CNBC.

Amerikanska hemfixarkedjan uppger att det kommer att innebära en ingångslön på minst 15 dollar per timma för de timanställda i USA och Kanada från och med februarilönen.

Nyligen meddelade till exempel detaljhandelsjätten Walmart, som för övrigt är USA:s största privata arbetsgivare, att minimilönen skulle höjas till 14 dollar per timma för butiksanställda. En genomsnittslön där uppges nu ligga på 17,5 dollar per timma. Home Depot har inte angivit den nya genomsnittslönen.

Trenden för många teknikbolag och banker är att man säger upp tusentals anställda, men för återförsäljare, restauranger och besöksnäringen är inte detta fallet, tvärtom så går de ut med planer på att anställa och/eller höja lönerna, skriver sajten.

Home Depot har 475 000 anställda.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Home Depot

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Home Depot

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt