Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hög

Hög efterfrågan på covid-tester distribuerade av bland annat EQL Pharma - Di

Efterfrågan på covid-tester som bland annat generikabolaget EQL Pharma distribuerar ökade med 300 procent mellan oktober och december. Det uppger bolagets vd och största ägare, Christer Fåhraeus, i en intervju med Dagens industri.

Spridningen av omikronvarianten har gjort att efterfrågan på covidtester ökat lavinartat, vilket gynnat EQL Pharma som utöver utveckling av nischade läkemedel även importerar och distribuerar självtest från bland annat Boson.

Boson är en av de större spelarna på marknaden och enligt Dagens Industris kartläggning ligger deras tester (en- respektive fempack) trea och femma på Apoteas lista över den senaste veckans bästsäljare.

Fårhaeus kommenterar till tidningen att Bosontesterna blir en tydlig bidragsgivare till rörelseresultatet, men förtydligar även att EQL inte är Sveriges enda distributör av storsäljare som Boson.

Slutligen förklarar EQL-chefen att försäljningsökningen på 300 procent inte nödvändigtvis återspeglar sig i försäljningen, då apotekskedjorna använder alla leverantörer de kan hitta när det blir riktigt stor efterfrågan.

https://www.di.se/nyheter/covidtestningen-skenar-spotlightbolaget-om-efterfragan-plus-300-procent/

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om EQL Pharma

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien EQL Pharma

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt