Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hodl

Hodl Spac Europe har träffat flera bolag av god kvalitet under Q2

Årets andra kvartal blev utmanande för världens kapitalmarknader, inte minst för tekniksektorn och kryptovalutor.

En ökad geopolitisk oro som lett till stigande energi- och råvarupriser samt flaskhalsar i försörjningskedjorna fortsätter sätta press på världens ekonomier. Detta påverkar vinstförväntningarna hos bolagen och skapar osäkerhet hos investerare vilket lett till en volatil aktiemarknad, menar Hodl Spacs vd Vahid Toosi.

Under kvartalet har bolagets vd fått flertalet frågor angående hur förutsättningarna för kryptovalutor ser ut efter den kraftiga nedgången för tillgångsslaget. Även om bolagets fokus inte ligger på krypto, utan istället på affärsmodeller som använder blockchain menar vd:n att nedgången i kryptovalutor kan komma att påverka marknadens syn även på blockchain.

"Arbetet med att hitta intressanta bolag fortgår och vi har under kvartalet träffat ett antal bolag av god kvalitet och med bra tillväxt. Mot bakgrund av rådande marknadsförhållanden vill jag understryka att vi alltid har långsiktigt värdeskapande för aktieägarna som högsta prioritet, vilket också är en anledning till att vi redan vid notering sa att vi kan komma att avvika från kriterier i investerings-riktlinjerna. Det innebär exempelvis att även om vårt fokus fortsatt är mot blockchain kan vi kan komma att föreslå stämman förvärv av ett bolag som är i en annan bransch, förutsatt att det bedöms mer värdeskapande", skriver Vahid Toosi, vd för Hodl Spac Europe.

Resultatet efter skatt i andra kvartalet blev -0,1 miljoner kronor för bolaget.

Resultat per aktie hamnade på -0,02 kronor.

Likvida medel uppgick till 29,2 miljoner kronor.


Hodl Spac Europe, MkrQ2-2022
Nettoresultat-0,1
Resultat per aktie, kronor-0,02
Likvida medel29,2


http://media.finwire.com/media/FWS00796E4-table-1

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om HODL Spac Europe

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien HODL Spac Europe

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt