Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hemnet föreslår val av förre Tele2-chefen Anders Nilsson som ny ordförande

Aktieägarna i bostadsplattformen Hemnet kallas till årsstämma torsdagen den 27 april i Stockholm.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en utdelning på 1 krona per aktie.

Valberedningen föreslår nyval av Anders Nilsson som styrelseledamot och styrelseordförande. Han var senast vd för Com Hem och därefter för Tele2 i samband med att de båda bolagen slogs samman, mellan åren 2014 och 2020.

Tillförordnade styrelseordförande Chris Caulkin har tackat nej till omval.

Omval föreslås av styrelseledamöterna Pierre Siri, Anders Edmark, Håkan Hellström, Tracey Fellows, Nick McKittrick och Maria Redin.

Styrelsen vill ha bemyndigande från stämman att besluta om nyemission av aktier, motsvarande en ökning av antalet aktier med högst 10 procent. Styrelsen vill även ha bemyndigande från stämman att besluta om återköp av egna aktier.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om en indragning av 2,78 miljoner egna aktier som återköps av bolaget.

Styrelsen föreslår att stämman beslutar om ett långsiktigt incitamentsprogram för nyckelanställda baserat på teckningsoptioner.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Hemnet

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du högst sparränta just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella sparräntor för sparkonton för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hemnet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt

Kontakta oss

Börskollen Sverige AB

Org.nr: 559236-5141

Email: info@borskollen.se

Betygsätt oss

Disclaimer

Börskollen Sverige AB (”Börskollen”) är inte finansiella rådgivare, står inte under finansinspektionens tillsyn och ger inga råd till dig. Detta innebär att investeringsbeslut baserade på information som direkt eller indirekt härrörande från Börskollen eller personer med koppling till Börskollen, alltid fattas självständigt av investeraren. Börskollen frånsäger sig allt ansvar för eventuell förlust eller skada av vad slag det må vara som grundar sig på användandet av material härrörande från tjänsten Börskollen.


CFD-kontrakt

CFD-kontrakt är komplexa instrument som innebär stor risk för snabba förluster på grund av hävstången. 79 % av alla icke-professionella kunder förlorar pengar på CFD-handel hos de här leverantörerna. Du bör tänka efter om du förstår hur CFD-kontrakt fungerar och om du har råd med den stora risken för att förlora dina pengar. Optioner och turbowarranter är komplexa finansiella instrument och du riskerar ditt kapital.

Copyright © 2021 Börskollen Sverige AB. All rights reserved.