Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Hemnet: Boprisförväntningarna har vänt ned - Malmö och Stockholm sticker ut

Bostadsplattformen Hemnets Köparbarometer sjönk i mars efter att ha stigit i tre månader. Det visar bolagets mätning som gjordes mellan 1 och 2 mars.

Av de tillfrågade tror 18 procent på stigande priser, ned från 22 procent i föregående mätning. Andelen som tror på fallande priser låg stabilt vid 43 procent. Vidare sjönk nettosiffran med 4 procentenheter till -25.

I Stockholm och Malmö steg emellertid prisförväntningarna med 7 respektive 13 procentenheter. I Stockholm är nettotalet -19 och i Malmö -11.

"Att prisförväntningarna faller tillbaka efter några månaders ökning är inte överraskande med tanke på de besked som kommit de senaste veckorna gällande framför allt fortsatt stigande räntor och inflation. Mot bakgrund av det kan det snarare ses som en relativt liten minskning", uppger Erik Holmberg, marknadsanalytiker på Hemnet, i en kommentar.

Han fortsätter.

"Det ska dock sägas att även om marknaden inte reagerar mer på den senaste räntehöjningen så är det fortsatt mer än dubbelt så många köpare som tror på fallande priser än vad det är som tror på stigande priser."

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Hemnet

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Hemnet

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt