Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Handelsbanken

Handelsbanken höjer kortsiktiga råd för Electrolux och AKK, sänker för Electrolux Pro och Dometic

Även om återöppningen efter pandemin har fortsatt ge stöd för konsumtionen under sommaren pekar alla tecken på en tydlig avmattning. Pandemivinnare, som Husqvarna, Boozt, Thule och Mips och tidig-cykliska bolag, som Electrolux, har redan kommit med vinstvarningar under 2022, medan vinsterna för bolag med betydande orderböcker, som Dometic och Electrolux Professional, hittills har visat på mer motståndskraft.

"Mot bakgrund av att konsumentförtroende är på rekordlåga nivåer, energipriserna rekordhöga och räntorna stiger mer än många befarat bedömer vi att konsumtionen kommer att minska ytterligare under 2023", skriver Handelsbanken i en analysuppdatering på torsdagen.

Handelsbanken höjer sina kortsiktiga rekommendationer, på tre månaders sikt, för Electrolux och AAK till köp, från tidigare behåll. Bankens långsiktiga rekommendationer, på tre års sikt, för båda aktierna är market perform.

Handelsbanken sänker sin kortsiktiga rekommendationen för Electrolux Professional till behåll, från köp. Banken sänker också sin korta rekommendation för Dometic till sälj, från köp. Handelsbankens långsiktiga rekommendationer för båda aktierna är outperform.

Rekommendationen köp/outperform kvarstår för bland annat Duni och Husqvarna.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien AAK

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt