Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

H2

H2 Green Steel och Hydro Havrand i samarbete

H2 Green Steel och Hydro Havrand har undertecknat avtal för att utforska storskaliga projekt för grön vätgasproduktion. Det framgår av ett pressmeddelande.

Syftet är att påskynda dekarboniseringen av den tunga industrin med hjälp av grön vätgas. Företagen kommer undersöka möjligheten att producera i Norden och Brasilien.

"Med detta partnerskap tar H2 Green Steel en ännu tydligare riktning mot den gröna vätgasekonomin. När vi väljer partner att samarbeta med går vi till företag som delar våra värderingar och som verkligen vill vidta åtgärder för att omvandla industrier som är svåra att avveckla. Det finner vi i Hydro Havrand och vi kompletterar varandras kompetens och kapacitet", säger Kajsa Ryttberg-Wallgren, Executive Vice President och chef för affärsenheten Vätgas på H2 Green Steel.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt