Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Green

Green Hydrogen Systems upprepar sina prognoser

Green Hydrogen Systems upprepar sina prognoser för helåret. Det framgår av ett trading statement från det danska bolaget.

Prognoserna justerades den 25 augusti. Se prognoser vid slutet av texten.

Green Hydrogen Systems ser fortsatta framsteg och har under tredje kvartalet levererat ytterligare elektrolysatorer i A-serien till kunder. Dessa elektrolysatorer kommer att genomgå tester. De elektrolysatorer som levererades under det kvartalet fortsätter att visa positiva första testdata och producerar vätgas i linje med våra förväntade specifikationer.

Expansionen av produktionsanläggning löper på bra och ligger före plan och i linje med budget.

Finansiella prognoser:
Omsättningen förväntas ligga mellan 1 till 19 miljoner danska kronor.
Bruttoförlusten förväntas ligga mellan 15 till 20 miljoner danska kronor.
Ebitda förväntas uppgå till -255 till -235 miljoner danska kronor.
Ebit förväntas ligga mellan -290 till -270 miljoner danska kronor.
Kapitalutgifter, Capex, förväntas vara mellan 310 till 350 miljoner danska kronor där 125 miljoner är allokerat mot expansionen av produktionskapaciteten.

Tips – Börskollens nyhetsbrev och aktieapp!

Nyhetsbrev: Varje vecka handplockar vi de mest läsvärda av tusentals nyheter från våra flöden och varvar med exklusiva intervjuer och tävlingar. Starta gratis prenumeration!

Aktieapp: Skapa bolagsbevakningar för dina favoritbolag och få automatiska pushnotiser vid aktienyheter och bolagshändelser. Ladda ner vår gratis app!

Nyheter om Green Hydrogen

Läses av andra just nu

Tips från oss på Börskollen

Här tipsar vi om tjänster som vi på Börskollen själva gillar. Texten nedan innehåller annonslänkar och investeringar är alltid förenade med risk.

Investera enkelt och billigt i aktier och fonder

Hos Avanza kan du kostnadsfritt öppna konto för att kunna handla aktier. Om du ska handla fonder tipsar vi om SAVR där du betalar 30-50% mindre i avgifter. Spana också in vår stora fondrobot-guide där vi jämför de sex mest populära aktörerna – och den vi valt att investera i.

Världsledande nätmäklare för trading

Om du vill kunna handla fler olika marknader eller är nyfiken på att prova på trading rekommenderar vi istället eToro, som erbjuder courtagefri aktiehandel och möjlighet till CopyTrading (se vårt test av eToro här) eller IG med sin prisbelönta tradingapp, handel i över 17 000 instrument och svensktalande support.

Ett tips är att öppna konto hos flera av aktörerna för att nyttja alla fördelarna och de låga avgifterna.

Analysera dina favoritaktier med marknadens bästa tjänster

För dig som är nyfiken på teknisk eller fundamental analys tipsar vi om analystjänsterna TradingView och Börsdata. Plattformarna går att använda helt gratis och är annars väldigt prisvärda om du vill ha fler funktioner. Vi skulle inte klara oss utan dessa fantastiska tjänster!

Om aktien Green Hydrogen

Mer från Finwire / Börskollen

Nyhetsbrev

Senaste nytt