Börskollen - Aktier, fonder och ekonominyheter

Börskollen

För dig med koll på börsen

Nyhet

Genova har genomfört riktad nyemission på cirka 200 miljoner kronor - kursrabatt 3,5 procent

Fastighetsbolaget Genova Property har genomfört en riktad nyemission som tillför bolaget cirka 200 miljoner kronor före avdrag för emissionskostnader, framgår av ett pressmeddelande.

Emissionen var på drygt 3,6 miljoner nya stamaktier och skedde till teckningskursen 55 kronor. Kursen motsvarar en rabatt på cirka 3,5 procent mot gårdagens senaste betalkurs som var 57 kronor.

Investerarna i emissionen innefattar institutionella investerare, däribland Lancelot Asset Management (för kunds räkning), Swedbank Robur, Länsförsäkringar Fondförvaltning och Enter Fonder.

"Genom nyemissionen stärker vi Genovas finansiella ställning och kapacitet att agera på värdeskapande möjligheter som vi tror kommer uppstå då förutsättningarna på fastighetsmarknaden är under förändring. Vi uppskattar förtroendet från välrenommerade aktörer som tror på och vill investera långsiktigt i Genova, vilket stärker bolagets ägarbild ytterligare", kommenterar Michael Moschewitz, vd för Genova.

❤️ Prenumerera på vårt nyhetsbrev med handplockade nyheter och ladda ner vår app för bolagsbevakning.

Nyheter om Genova Property

Läses av andra just nu

Annons

Jämförelse: Så får du bästa räntan just nu!

Tabellen presenteras tillsammans med Compricer som jämför aktuella räntor för olika bindningstider. Klicka dig gärna vidare för att läsa mer.

Om aktien Genova Property

Mer från Finwire / Börskollen

Vinnare & Förlorare

Börskollen använder själva TradingView för analys – prova du med (affiliatelänk)Analysera aktier här

Nyhetsbrev

Senaste nytt